Prislister for camping

Utvalget av campingplasser i Norge er stort, og prisene kan variere. Alle campingplasser er rangert fra en stjerne til fem stjerner gjennom NHO Reiseliv, og det samme gjelder standarden på hyttene campingplassene tilbyr. Hyttestandarden vil alltid ha sine egne stjerner (en til fem) uavhengig av hvor mange stjerner campingplassen har. Derimot har stjernene stor betydning for prisklassene.

Campingvogn, bobil og telt

Generelt vil det å ha med egen soveplass være billigere. Det gir deg også muligheten til å dra fra campingplass til campingplass, og nyte reisen mellom de ulike destinasjonene. For barnefamilier er campingplasser et eldorado, da de kan løpe fritt rundt og ofte finner man hoppeputer og lekeplasser. Mange har langgrunne strender som gjør det enkelt for barn og kose seg, slik at vi voksne kan ta livet med ro. Stjernerangeringen vil ofte spille inn på hvor mange attraksjoner som finnes på campingplassen.

Generelle priser på en 2–3 stjerners campingplass vil være mellom 80 og 160 kroner per boenhet i døgnet, mens 4–5 stjerners campingplasser vil ta 120 til 400 kroner per boenhet i døgnet. Husk å sjekke hvilken tid de har utsjekking, slik at du ikke må betale for ett døgn ekstra.

Hytteparadis på camping

Selv om du ikke har egen hytte, og heller ikke egen bobil eller campingvogn, har de fleste campingplasser rigget opp med hyggelige hytter du kan leie. Dette er ideelt for de som ønsker seg en smak av campinglivet, men med god standard. Hyttene er som regel godt utstyrt og flott innredet, med alt du måtte trenge for en minneverdig ferie. Du velger selv om du vil ta med eget sengetøy eller sovepose, eller om du leier det direkte fra campingplassen. Vanligvis koster hytter mellom 250 kr til rett over 1 000 kr, avhengig av utstyr, størrelse og standard. Husk på at hyttene har sin egen stjernerangering: det betyr at en tre stjerners campingplass kan ha fem stjerners hytter, og vice versa.