Norge rundt på campingtur

Vi nordmenn er glade i å dra på campingtur, og dette gjenspeiles i alle de flotte campingplassene vi benytter oss av på sommerstid. I 2019 dro Sommeråpent, det populære sommerprogrammet på NRK, rundt til ulike campingplasser i Norge, fra Arendal i sør til Alta i nord. Dette ga seerne bak tv-skjermen hjemme enda flere ideer om hvor det er mulig å legge ferien til, og alle som enda ikke har begitt seg ut på campingferie, fikk et innblikk i hva som foregår på ulike campingplasser. Flere av campingplassene de besøkte fikk enda mer pågang etter å ha fått vist seg fram på TV.

Det gode liv

Generelt sett er nordmenn på campingplasser i sin egen boble – hverdagen eksisterer ikke lenger, og det gjør heller ikke normene om å være asosiale eller reserverte. Nye bekjentskaper formes, og noen får seg venner de tar med seg videre i livet. Fremmedfrykten forsvinner, rettere sagt druknes, i brusende bølger, solskinn og late dager på stranda. De fleste campingplasser er også veldig barnevennlige, og campingplasser er en absolutt favoritt for barnefamilier. Her kan barna løpe rundt i frihet, og nyte den norske sommeren.

Fra nord til sør

Enten du er på utkikk etter langstrakte vidder i Finnmark, nordnorske sovende landsbyer i Nordland, dype fjorder i vest eller bryggekanter i sør, finnes det campingplasser over hele Norges land.

Viktige tommelfingerregler

Det er et par ting du alltid må huske på, uansett hvilken campingplass du drar til.

Husk alltid å gjøre deg kjent med sikkerhetsreglene til campingplassene du kommer til, og husk tre meters regelen. Du skal alltid ha din campingvogn, bobil eller telt med tre meters avstand til neste installasjon av campingvogn, bobil eller telt. Dette er på grunn av brannsikkerhet. Enkelte campingplasser kan ha reglement med enda større avstand, men det vil du få beskjed om når du møter opp på campingplassen.