Fred, frihet og alt gratis

Selv om lommeboka kanskje sier nei til en all-inclusive ferie i Thailand eller safari i Afrika, er det noe som man må påstå nesten er like bra: Norges vakre natur. Hverken sunn fornuft eller lommeboka kan si nei til gratis overnatting blant dramatiske fjell, tett skog og utsikt du aldri har sett maken til. Det er kanskje til og med bedre enn å pakke kofferten til sydligere strøk!

Skog og fjell

Visste du at du kan feriere helt gratis i så mange som 117 hytter og koier, spredt utover Norges land? Disse er eid av Statskog, og de ønsker gjerne at flere skal ta dem i bruk. Disse ligger litt innover i landet, og strekker seg langs hele svenskegrensa fra sør til nord i Norge, og tilbyr enkel og alminnelig overnatting. Regelen er at du kan overnatte i en hytte en natt, før du må pakke sekken og gå videre. Noen steder er det mulig å gå fra hytte til hytte, slik at du kan ta deg en ekstra lang tur. De nydelige landskapene vil nærmest ta pusten fra deg, og det blir en minnerik opplevelse du ikke vil angre på.

Langs kysten

Hvis du ønsker deg en gratis badeferie, er det en av Kystleds hytter helt gratis å overnatte i. Kystled tilbyr 90 ulike spennende overnattingsmuligheter langs kysten, helt fra nord til sør, og hyttene er som regel naust, sjøbuer, fyr og lignende. Dersom du ikke klarer å bestille en gratis hytte, da de av naturlige årsaker ofte er fullbooket, er de andre hyttene meget rimelige: de koster alt fra en hundrelapp til ett par hundrelapper per person, og man får mye valuta for pengene dersom man ønsker seg en litt annerledes ferie.

Allemannsretten

Husk også at allemannsretten også gir deg muligheten til å ta med deg teltet ditt hvor du vil, for å overnatte i utmark, helt gratis.