Camping om vinteren

Når kulda setter inn, kryper de fleste nordmenn inn i varme hus og nærmest isolerer seg til knoppene springer ut på trærne igjen. Denne isolasjonen er så klart avbrutt av en og annen skitur, samt en sprek påskeferie ut i fjellet, men foruten om det, er naturen veldig urørt gjennom vinterhalvåret. Det er likevel mulig å prøve seg på en campingferie når nesten ingen andre gjør det, og det vil garantert bli en opplevelse du ikke vil glemme med det første. Det er bare noen viktige huskeregler å ta med seg dersom man vil begi seg ut på camping om vinteren.

Helårsåpne campingplasser

Det finnes ikke mange campingplasser som er åpne på vinterstid, men de finnes. Helt fra Alta i nord til Sørlandskysten, er det noen campingplasser som tilbyr både hytter, teltplass og parkering for bobil og campingvogner, hele året. Der vil du ha tilgang til både vann, strøm og kanskje litt selskap, og vil ha ypperlige muligheter til å betale mindre enn du måtte ha gjort i løpet av sommerhalvåret.

Ut i naturen

Hvis du skal begi deg ut på ditt eget lille eventyr i vintermørket, må du ta visse forehåndsregler. Her er noen av de viktigste tingene du må huske å få med deg:

  • Tørre klær – alltid ha tørre klær til overs. Det kan redde deg fra en forkjølelse.
  • Sørg for å være varm før du kryper inn i soveposen. Gjerne utfør en liten treningsøkt før du legger deg til rette for natten.
  • Apropos sovepose: sørg for å rulle ut soveposen med en gang du har satt opp teltet og fått ut liggeunderlaget. Dersom soveposen får ligge litt før du tar den i bruk, vil den gi deg bedre isolasjon.
  • Liggeunderlaget må også ha en R-verdi på minst 4,5. R-verdi er et mål for isolasjonsevne.
  • Ikke få snø inn i teltet. Vær nøye med dette.
  • Gassbrennere fungerer ikke når det er ordentlig kaldt – kun multifuel.

Vintercamping er nydelig – og veldig annerledes. God tur!