Camping er ikke alltid bare camping

Tradisjonelle campingturer er ikke lenger begrenset til at du må eie en campingvogn eller bobil og kjøre av gårde til en stor campingplass, hvor du ofte finner en god kombinasjon av høylytte fulle mennesker til langt på natt og skrikende barn på morgenkvisten. Du trenger heller ikke å leie deg inn på en av de identiske hyttene som ligger strødd utover utallige campingplasser langs Norskekysten, for det finnes alternativer som vil gi deg en opplevelse helt utenom det vanlige.

Populært å skille seg ut

Det er flere og flere som søker overnatting utenom det vanlige, og Norge byr på mange av dem. Hvis du ikke er særlig glad i telt, trenger det ikke stoppe deg fra å prøve deg på en campingferie. Kanskje du ønsker å sove i praktfulle fuglekasser ute i naturen, hvor du har fullt utsyn til vakre omgivelser? Eller hva med søte tretopphytter, for å få en ekstraordinær opplevelse? Da slipper du unna overfylte campingplasser, og får likevel en god smakebit av naturen – uten å inngå kompromiss med komforten.

Luksuriøs glamping

De siste årene har det blitt mer og mer populært å dra på glamping. Selve ordet stammer fra «glamour» og «camping», og kombinerer det beste fra begge verdener. Det er stor vekst innenfor glampingmarkedet hvert år, og mange har fått opp øynene for denne varianten av en ordinær campingplass. Glamping er i bunn og grunn en kombinasjon av det beste campinglivet har å tilby, satt sammen med en luksuriøs hotellopplevelse.

Noen steder vil du få telt på størrelse med en leilighet, og andre steder tilbyr oppvarmede tregulv, gratis trådløst internett i teltet, komfortable senger og eget bad og dusj innad i selve teltet. Likevel er du nærmere naturen enn dersom du sjekker deg inn på et hotell – og minnene vil nok også vare lenger ved å prøve deg på noe så alternativt som glamping.