Camping er for alle

Nordmenn har lange tradisjoner med å vandre i skog og sletter, langs både innsjøer og elver, opp høye fjell og langs svabergene i skjærgårdene våre. Dette kan vi gjøre uavhengig av hvem som eier grunnen, takket være allemannsretten. Allemannsretten ble innført allerede i 1957, og er notert ned i friluftsloven. Den gir oss lov til å benytte utmarken så mye vi ønsker. Nettopp dette gjør det så fantastisk for oss å dra på friluftscamping.

Allemannsretten gir oss lov til å raste og overnatte i utmark, samt å dra fritt til fots, på ski, på hesteryggen, i seilbåt, padle i kajakk, ro i kano – rett og slett bruke det fremkomstmiddelet vi ønsker på stier og veier til lands og vanns langs hele landet vårt. Når man først er ute og nyter naturen, gir allemannsretten oss også muligheten til å fiske etter saltvannsfisk og plukke det naturen har å by på: bær, sopp og blomster, slik at vi kan pakke lett niste med oss og heller prøve å bli mettet av naturens ferske råvarer.

Camping er for alle

Enten du legger turen til nordlige vidder eller sørlige idylliske skjærgårder, vil vår langstrakte kystlinje ha et sted for deg å legge campingturen. Det trenger ikke koste skjorta å dra på camping: Du kan selv velge budsjettet ditt, da du kan telte gratis i naturen eller innlosjere deg på en luksuriøs glamping med egen jacuzzi. Valget er ditt, og retten til å gjøre det på din måte er der.

Kysten rundt

Bli med på å undersøke hvilke deler av Norge som tilbyr det du er på utkikk etter, og når på året du bør dra til de forskjellige stedene. Siden Norge er et langstrakt land, vil du finne store forskjeller i både naturen, menneskene og årstidene.

La deg inspirere, og gled deg til neste campingtur!